Proč si vybrat SAFE+ pro ochranu osamocených pracovníků

V každém českém výrobním areálu se nachází několik pracovníků, kteří svoji práci vykonávají bez dohledu, a tím jsou vystaveni pracovním rizikům. Jakým způsobem chráníte vaše zaměstnance?

Ochrana zaměstnanců bez zbytečných investic a závazků

  • Možnost pronájmu již od 1 ks
  • Nulová investice do nákupu vlastního vybavení
  • Cena za jedno aktivované zařízení již od 390 Kč měsíčně
  • Službu si můžete vyzkoušet, nabízíme měsíční výpovědní lhůtu bez udání důvodu
  • Vyhnete se možným sankcím od Inspektorátu práce za zanedbání povinností § 5 zákona č. 309/2006 Sb.

Finský osobní hlídač Twig do průmyslového provozu

  • Zařízení velikosti mobilního telefonu
  • Napojení na spolehlivý český software ve webovém rozhraní
  • Hlídá zaměstnance a spouští výstrahu v případě pádu, nehybnosti nebo vstupu do nebezpečné oblasti
  • Automaticky telefonuje, lokalizuje a houká
  • Nespouští falešné alarmy

Systém SAFE+ poskytuje dokonalou ochranu osamocených pracovníků a šetří vaše peníze

Splňuje zákonnou povinnost a šetří 96 % nákladů na dalšího zaměstnance

Automatizovaný alarmový systém SAFE+ zachraňuje životy osamocených pracovníků. Splňuje vaši povinnost průběžného monitoringu zaměstnanců, kteří pracují bez dozoru, a i po letech si zachovává 100% funkčnost. Systém totiž nepřetržitě hlídá také sám sebe a jakýkoliv problém okamžitě hlásí.

Využíváme vysoce kvalitní finská zařízení a český software, který byl navržen speciálně pro české prostředí. SAFE+ spravují čeští profesionálové a díky neustálé analýze dat je SAFE+ jediný systém na českém trhu, který zcela eliminuje falešné alarmy. V případě nehody pak poskytuje podrobné protokoly o chování zodpovědných osob.

Třístupňový systém ochrany jako nutná podmínka bezpečnosti

Praxe jasně ukazuje, že uživatelé automatizované systémy časem přestávají prověřovat a ztrácí se tak jistota jejich funkčnosti

1. První stupeň Fyzická kontrola

Osobní hlídač Twig sleduje GPS polohu zaměstnance a spouští alarm v případě pádu, nehybnosti, vstupu do nebezpečné zóny nebo při zmáčknutí SOS tlačítka. Hlídač telefonuje, lokalizuje a houká.

2. Druhý stupeň: Sledování bezpečnosti provozu

Předem určená osoba má nepřetržitý přehled o aktuální bezpečnosti provozu, který sleduje ve webové aplikaci. Automaticky potom dostává alarm prostřednictvím této aplikace a mobilního telefonu. Ve chvíli přijetí alarmu se stává osobou odpovědnou za prověření stavu pracovníka v nouzi.

3. Třetí stupeň: Automatická kontrola funkčnosti systému a jeho obsluhy

Pokud na alarm nikdo nereaguje, systém rozesílá notifikace dalším zvoleným osobám. Zobrazuje také výstrahy v případě poruchy samotného alarmového systému.

Nepoužíváme mobilní telefony

Mobilní telefony nikdy nemohou nahradit profesionální přístroje. Jsou náchylné na mechanické poškození, vlhkost i žár a jejich software nemá nikdy nikdo plně pod kontrolou. Hlídání pomocí mobilních telefonů je hazard se životem!

Nepoužíváme Bluetooth

Technologie Bluetooth, kterou využívají levnější zařízení, není pro profesionální řešení vhodná. Vyžaduje častou údržbu, neumí hlásit vlastní poruchy a neupozorňuje na docházející baterii, která má krátkou životnost. Bluetooth umí komunikovat pouze s jedním zařízením, zatímco naše bezdrátová technologie jich zvládne neomezené množství. Bluetooth tak lze použít maximálně jako doplňkové určování vnitřní lokalizace, ale ani to není vhodný postup pro rozsáhlé a průmyslové areály z důvodů krátké životnosti baterie a dosahu signálu.